Joululahjani saapui tänään ja ei siitä sitten sen enempää, paitsi että olen tavattoman kiitollinen ja onnellinen.

Vietämme joulun yhdessä, perheenä ja viime joulun tapahtumien jälkeen itselläni ja uskon muillakin olevan hieman jännittyneet ja ristiriitaiset tunnelmat kaiken suhteen.

Olen tässä pitkin lähentyvää joulua saanut jälleen toimia mm. äidilleni tukijana ja eräänlaisena terapeuttina, kun hälle viimejoulu meni meni pipariksi, niin, meni se kaikilla muillakin. Jopa minulla. Yksi pieni asia minua ketuttaa, se tapa, miten minut saadaan kokemaan syyllisyyttä viime joulusta, oli minun syyni, että kaikilla oli kurjaa ja huoli. Ja useampi läheiseni on myös ilmoittanut, ettei tämä joulu ole enää mukavaa viimevuotisen vuoksi.

Niin, pitäisikö minun sitten ilmoittaa, että kun vuonna äx minun yksi jos toinenkin joulu meni piloille muiden ihmisten vuoksi, niin kaikki muutkin tulevat joulut ovat sitten automaattisesti piloilla. Edellinen miesystäväni logiikkaa, hänellä on nyt joulut menneet piloille viime joulun  vuoksi. Minun vuoksi.

No, menihän ne pyhät, juhlaa ja sen tunnelmaa ei ollut kellään. Joulu on nyt ilmeisesti sitten riisuttu kaikesta edellisen vuoden tapahtuminen vuoksi ja juhlaksi ei voi sanoa enää, se mikä joskus olikin, on kadotettu.

Joulu on menettänyt merkityksensä kaikkien mielissä.