Olen seurannut tätä nyt toista vuotta, ja uskon monen muunkin niin tehneen tai sitten ei.

Tämä tällainen tauti-aika, on tuonut hyvin räikeän kaksoisajattelun malliesimerkin ihan julkiseen uutisointiin, onhan sitä toki ollut aiemminkin, muttei näin räikeänä.

Oli taudin ja rokotusten suhteen mikä uutinen tai valetieto tahansa, niin ensin asia joko on tai ei ole ja hetken päästä asia uutisoidaankin taas päinvastoin. Sellaista soutamista huopaamista. Pienen ihmisen pää on niin pyörällä ja lopputuloksena on toivottu ajatuskulku, ihan sama tai olkoon eli täysi välinpitämättömyys kulloistakin käsiteltävää asiaa kohtaan.

Tautiuutisoinnin myötä on tullut uusi normaali eli monessa muussakin asiassa on alettu yhä enenevin määrin käyttämään tätä kaksoisajattelun manipuloivaa tapaa hallita massoja. Kovin moni ei edes käsitä, mistä ilmiössä on kyse ja ei osaa edes kyseenalaistaa sitä, mitä joka tuutista tulee ulos kiihtyvällä tahdilla.

Maailmalta ei tule enää uutisointia, tavantallaaja ei ajattele, että maailman eri tietolähteet ovat sammuneet ja yksittäisiä ja yhä vähenevissä määrin ja hyvin rajatuista aiheista saa tietoa maailman tapahtumista, niitä joita uutisiksi sanotaan.

Tällä erää on käynnissä joukkolynkkaus ja syyllistäminen sitä väestönosaa kohtaan, joka ei jostain syystä toimi, kuten joku haluaa heidän toimivan ja syyllistäminen on valtavaa. Kuuluuko nykyisenmuotoiseen sivistyneeseen valtioon esimerkiksi vainoaminen keskiaikaisen barbaariseen tapaan, kuin noitavainot ennenikään? Eräässäkin instanssissa on päätetty jättää hyvin alkanut kokeilu toisten kavaltamiseksi ja tätä varten on perustettu ihan oma ilmiantokanava, kuin keskiajalla konsanaan ja ihmiset eivät näe mitä on menossa ympäri maailman.

Kuka ymmärtää vapauden päälle, kuka on nykypäivänä miettinyt mitä tarkoittaa olla vapaa? Vapaudet on kohta rajoitettu hyvin miniminiin ja moni on vapauden rajoituksia myös vaatimalla vaatinut, ymmärtämättä mihin se johtaa, kerran poistetut oikeudet eivät takaisin tule ja alan ymmärtää euroopankin laajuudella niitä suuria mielenosoituksia, siellä ihmiset ovat vielä yrittävät pitää kiinni omista sivistysvaltion rippeistä, joissa kansalainen on/oli vapaa ihmisoikeuksilllaan. Suomessa on vapautta alettu kaventamaan, ihmisoikeuksia poljetaan ihan surutta tekosyyn varjolla, ja tiedän senkin kuinka pari vuotta sitten moni lääkäri heitti henkensä pakon edessä, heillä oli valittavanaan massoista ne, jotka joutuisivat uhraamaan henkensä, jotta uskottavuus lisääntyisi erään asian suhteen. ja lääkärin etiikkaan valitettavana kuuluu, ettei henkeä saa riistää ja sitä on pyrittävä kunnioittamaan ja tehtävä parhaansa jne.

Kaksoisajattelu on tehokas tapa ensin hämmentää ihmisen mieli ja sitten saada epäilemään ja sen jälkeen tulemaan välinpitämättömäksi kyseiselle asialle, ikäänkuin sokeaksi lampaaksi ja ihmistä voidaan ohjailla tämän jälkeen melkoisen tehokkaasti. Maassamme moni on joko uhkailun alla tai pienen kiristyksen ansioita joutunut syömään rukkasensa ja tekemään vastoin omia periaatteitaan mm. tiedon jaon suhteen massoille. Tätä nykyä todella moni alkaa olemaan kyllästynyt koko virusuutisointiin ja sen aiheuttamiin uusiin lieveilmiöihin ja usea on kallistunut sille kannalle, että tekee mitä vain, jotta sen saisi loppumaan ja elämä jatkuisi kuin ennenkin.

Uusi normaali, niinpä? Sitten kun, -ajattelu ja tämähän ei tähän jää, yksi pieni lähes näkymätön syypää ja ihmiset ovat polvillaan asian edessä odottaen, että joku muu tekee ratkaisut puolesta ja se normaali järjen ja tiedon käyttö on jäänyt tavan tallaajilta historiaan, onko meidänkin kansakunnasta tullut aivoton kanalauma, jossa on pari kukkoa pitämässä ohjaksista kiinni? Itsenäisesti ajattelevien suut on tukittu ja pahimmassa tapauksessa heidät on vaiennettu ja hiljennetty jo ja vielä pahempaa, heidän on saatettu jopa eliminoida.

Maailmalla on ihmisiä herännyt näihin samoihin aatteisiin, kun perusoikeuksiin on puututtu niin rajulla kädellä ja suut on tukittu tehokkaasti. Sellainen on pelottavaa, järjestelmällinen valtioiden ja ihmismassojen haltuunottoko on kyseessä?

Ei kai nyt sentään? Emmehän me enää keskiajalla elä, vainoaminen on jäänyt historiaan ja nythän ihmisellä on vapautensa tehdä ja toimia sekä ajatella vapaasti, vai onko sittenkään? Mitä minulle kävisi, jos toisin esiin oman mielipiteeni tietyistä asioita julki? Saisin huutia kovin nopeasti ja seuraukset omista mielipiteistä olisivat ankaria, joten on parempi, kun pysyn hiljaa tiettyjen aihepiirien alla.

Syyllistys on käynnissä nyt ja joukkolynkkaus on tuloillaan niitä ihmisiä kohtaan, joilla on jokin perustavaalaatua oleva syy olla ottamatta esimerkiksi nyt käynnissä olevaa koko maailmanlaajuista rokotetta . Ihmisten yleistä mielipidettä on näköjään kovin helppoa muokata ja mieleen tulee pelottava ajatus historian toisinnosta suurien ihmisryhmien vääränlaisesta hallinnasta, kun joillakin on ollut tarkoituksenaan hallita ja valloittaa eri maanosia ihan vain omaksi pieneksi huvikseen. Kuka yrittää päästä tai on jo päässyt meidän maan kamaralle? Missä on se hullu ja mielenvikainen tyyppi/tyypit joiden toimet ja elimet on ulottuneet lonkeroina tänne entiseen lintukotoommekin?

Maailmalla voimien mittasuhteet ovat muuttuneet, meidänkin maamme omavaraisuus on kadotettu ja olemme riippuvaisia yhä enemmän yhdestä maasta, jonne kaikki meidänkin tuotonto on siirretty. On pelottavaa myös lukea, kuinka ulkomaisia ns. sijoittajia tulee maahamme ja raiskaus alkakoon, maaperän ja luonnon siis ja siinä sivussa meidän pieni kansamme jää isompien jalkoihin ihan kansainvälisillä luvilla. Toivoisin, että mahdollisimman suuri osa ihmisistä heräisi edes miettimään, kuinka omavaraisia olemmekaan, pärjäisimmekö ominemme ja mitäpä sitten tapahtuisi, jos se joku iso valtio, mistä olemme tälle hetkellä riippuvaisia, päättäisikin olla myymättä meille mitään, millainen pula-aika silloin tulisi ? Kaikki kun tulee nykyisin sieltä isosta ihmemaasta, olemme menneet myymään osaamisemme ja kaiken sinne luottaen ja nyt olemmekin sitten itse riippuvaisia yhdestä valtiosta, näinhän sen ei pitäisi olla. Jo nyt matkustelua on rajattu, jo nyt meitä on varoiteltu joulun ajan tavarapulalla...