Toista vuotta on nyt saanut ihmetellä ristiriitaisia ja jopa vääriä ja vääristeltyjä totuuksia mikrobeista, viruksista ja bakteereista. Ilmeisesti kaikki se sadan vuoden aikana tehty tutkimustyö on pyyhkäisty tyhjäksi ja joku kirjoittaa jo tiedettä uudelleen, palvelemaan omia etujaan. Tavantallaajan ei ole elämänsä aikana tarvinnut peruskoulun tai lukion jälkeen perehtyä elämän perusteisiin ihan niin mikroskooppisella tasolla, kuin vaikkapa terveydenhuollon ammattilaisten.

Viruksiin ei ole olemassa hoitoa, niihin ei ole keksitty vielä tänä päivänä tehokasta rokotetta. Jos olisi, niin moni tauti olisi kadonnut maan päältä pyörimästä. Bakteerit sen sijaan, ja bakteerien aiheuttamat taudit ja rokot on onnistuttu hyvin kitkemään pois väestöistä juurikin rokotusten ansioista.

Muistan aikoinaan, kun meillekin tuli kutsua osallistua eräänkin virustaudin rokotuskokeiluun, kieltäydyin juurikin sen vuoksi, että tuntui uskomattomalta, rokottaa viruksia vastaan. No, oli muitakin syitä.

Tämä nykyinen rokotusvouhotus lähentelee jo hysteriaa, ainakin uutisoinnin perusteella ja se saa miettimään, että samalla periaatteella myös muiden tautien rokottamattomuus pitäisi estää esimerkiksi lasten käymisen vaikkapa sisäleikkipuistoissa ja siellä missä paljon lapsia on, esimerkiksi rokottamattomia lapsia ei saisi sitten laittaa päiväkotiin rokotettujen joukkoon. Lapsillekin pitäisi tällä mentaliteelilla saada rokotuspassi ja jokapaikkaan todiste siitä, että ovat yhteiskuntakelpoisia. Lasten huvittelupaikoissa pitäisi olla rokotepoliisi vahtimassa, että sisäänpääsyn edellytyksenä on voimassa olevat rokotukset, ihan samoin kuin nyt ollaan vaatimassa aikuisilta ja nuorilta todistetta siitä, että on myynyt sielunsa koneistolle, joka vaatii piikin ottamista tautia vastaan, jonka kuolleisuus ei vieläkään kahden vuoden jälkeen ole ylittänyt esimerkiksi vuosittaisen influenssan tappolukuja Suomessa.

Pitäisi myös samoin perustein kieltää vaikkapa autoilu, koska se tappaa vuosittain ihmisiä ja kuormittaa terveydenhuoltoa sekä sitten elämä yleensä, koska sekin on kuolemaan johtava sairaus, josta ei selviä valitettavasti hengissä. Entäs sitten idiotismi, joka kulovalkean tavoin leviää hysteriaan asti?

Kahtiajakautunut yhteisö on herkkää siirtymään sotatilaan ja mitäpä nyt on kotimaassamme taasen tapahtumassa? Hajoita ja hallitse toimii räikeästi ja sitä ei viitsitä enää edes peitellä, tavoite näyttää saavutetun, ihmiset ovat jakautuneet voimakkaine pelkoineen ja heille syötettyjen ristiriitaisten tietojensa kanssa joukkoihin. Pelolla on edelleen voimakas hallitseva vaikutus ja ihmisethän tekevät mitä tahansa lieventääkseen omaa pelkoaan, jota herätelty nyt näkymättömän muodossa.

Jostain luin jo vuosia sitten, kuinka tällainen tilanne tulee olemaan todellisuutta ja nyt sitten siinä on onnistuttu, mieleeni jäi eräs lause, jossa mainitaan ihmisten menevän teuraaksi ihan itse, omin jaloin valikoituvat mahdolliset ehkokkaat kuolemaan. On totta, että jos ns. terve ihminen nukutetaan ja laitetaan hengityskoneeseen viikoiksi, selviäminen hengissä tästä tapahtumasta on pelkkää tuuria. Kiinnitin huomiota ja mietin reilut kaksi vuotta sitten syksyllä, kun paikalliseen sairaalaan ajettiin rekkakaupalla happea, siis hyvissä ajoin jo ennen koronan tiedettyä olemassaoloa, että mitäköhän on tiedossa, kun niin paljon pitää sitä happea kuljettaa ja syykin sitten selvisi puolen vuoden päästä. On aika ihmeellistä, asia olisi osattu ennakoida noin hyvin vaiko sittenkin vain pelkkää tuuria ja hyvää onnea?

Uutisoinnissa korostuu kahteen leiriin jakautuminen ihmisten välillä ja se on kovin ikävä piirre, sitten lietsotaan vielä vähän päälle bensiiniä liekkeihin, jotta ryhmittymät vielä enemmän erkautuvat toinen toisistaan. Kuka on aiemmin kysellyt toisten terveystietojen perään, oletko rokotettu ja jos et ole, sinut on hyljätty pois yhteisöstä? Koko maailmaa tuntuu nyt ravistelevan henkilökohtaisten vapauksien kaventaminen, joihin esimerkiksi sairaudet ja rokotukset ovat kuuluneet. Sairauden/rokotuksien avulla on päästy nyt kaventamaan ihmisten elämää, ja samalla annettu porkkanaa, jos tekee kuten halutaan massojen tekevän. Ihmisten vapaasta liikkumisesta on tullut historiaa, enää et voi liikkua vapaasti, ilman sitä tai tätä todistetta ja tekoa ennen matkaa. Teko, tuo piikkisarja jota vaaditaan, rajoittaa paljon ihmisten vapauksia.