Vuosikausia joulun aikaan kuului tähti, semmoinen missä oli lamppu sisällä ja sen asetteluun meni ikuisuus, sitten oli toisenlainen tähti ja joskus ennen katoamista myös tähtivalosarja ikkunassa. Nyt kaikki on kadonneet, ei ole enää yhtäkään tähteä ja uusia en aio hankkia. Toivottavasti tuovat iloa siellä, minne ovat kadonneet ja se, joka ne on vienyt, kokee piston sydämessä jokainen kerta katsoessaan valoa.

Tänään on ensimmäinen adventti, valmistautuminen jouluun on siis alkanut todenteolla noin uskonnolliselta merkitykseltään. Televisiossa näytettiin jumalanpalvelusta, piti laittaa toosa kiinni, koska tuli sellainen tunne, että silmänlumetta ja valhetta koko touhu. Miesystävä kysyi, enkö usko jumalaan, uskon kyllä, uskon myös johonkin vielä suurempaan kuin pelkkä jumala, joka on juoksuhenkilö suuressa mittakaavassa.

Uskoni johonkin vielä suurempaan on muotoutunut pitkin elettetyä elämää, ja tiedän olevan olemassa niin paljon muutakin, kuin mitä kansalle tuputettu uskonnollinen totuus kertoo. Uskomusasiat on onneksi uskomusasioita ja jokaisella on onneksi vapautensa uskoa tahi olla uskomatta mihinkään tai voi uskoa ihan mihin lystää. Ei ole oikeaa tai väärää, koska loppujen lopuksi kaikki on oikeassa ja kaikki on väärässä.

Ihan kuten historia, sekin on osin uskomusta siitä, miten menneessä asiat ovat tapahtuneet. Historiaa on kirjoitettu maailmankautta aikojen uusiksi, ja totuutta on peitelty, on valehdeltu ja suurenneltu ja jätetty kertomatta tapahtuneita. Vain, koska ihminen on ihminen ja kun jokin ei jotakin tahoa miellytä, asiat on voitu ja voidaan vielä tänäkin päivänä vääntää mieleiseksi. Samoin ihmisten näkökulmat poikkeavat toisistaan, arvostus poikkeaa myös riippuen siitä, kuka mitäkin asiaa arvottaa ja kuinka korkealle vaikkapa.

Tieteessä ei tunnusteta mitään sellaista, mitä ei pysty todentamaan luotettavasti ja tieteen ulkopuolella kaikki on ns. huuhaata. Uskonnot on sitten asioita, joita ei voi tieteen keinoin todentaa, sekoitus historian kertomuksia jne.

Uskonnoista tuli vallan ja hallinnan välineitä nopeasti, suuria laumoja on helpompi hallita pelottelun ja kurin avulla ja tälläkin hetkellä elämme aikaa, jossa pelko on nousemassa hallitsemaan mieltä, ja pelko saa aikaan moninaisia seurauksia, ihmiset lopettavat järjellisen ajattelun ja pyrkivät toimimaan hätiköiden, kunhan vain saavat oman nahkansa pelastetuksi. Hyvin inhimillinen piirre siis. Toisaalta taas, välinpitämättömyys saman tilanteen jatkuessa saa myös ikäviä piirteitä ja siinäkin järkevyys unohtuu, kun itsekkyys ottaa valtaa.

Aasinsiltaa pitkin pääsen ajattemaan tämän aamun ohjelmaa, jossa keskustelussa sivuttiin aurinkopaneeleita ja sen ilmastovaikutuksia. Ja jälleen pääsemme siihen ikuiseen, uskontoon joka pyörittää ja jonka ympärillä pyörii jokainen ihminen, vaikkei edes haluaisi. Raha, talous. Koronatilannetta ei voi ratkaista parin kuukauden yhteiskunnan pysäyttämisellä, koska rahatalous, markkinatalous pitää olla pyörimässä. Ihmiset kärsivät, kun raha ei liiku, markkinataloutta ei voida pysäyttää, se on ikiliikkuja maailmanlaajuisesti. Mitään ei voida tehdä ilman rahaa, mikään ei toimi ilman rahaa, raha on kaiken keskiössä. Jopa ilmaston pelastamisessa. Ymmärtääkö itse maapallo, jolla asustamme rahan päälle? Ymmärtääkö luonnonilmiöt rahan päälle? Lakkaako jäätikkö sulamasta, kun maksamme rahaa ja meneekö raha jäätikölle itselleen? Peitetäänkö jäätikkö kenties rahalla, kun se tuntuu olevan ratkaisu sulamiseen? Entäpä ilmainen aurinkosähkö? Vaatiiko aurinko rahan itselleen, kun sen voimaa taltioidaan? Entä tuuli? Mihin tuulelle maksetaan, kun sen voimaa valjastetaan? Ymmärrän, että työnteko maksaa, jonkun on laitteet valmistettava, suunniteltava ja materiaalit hankittava, muokattava jne. ja nämä kustannukset kuluttaja maksaakin hankkiessaan laitteet kotiinsa. Suuressa mittakaavassa energia maksaa, mutta kohta ollaan tilanteessa, jossa olisi mahdollista käyttää ilmastoystävällistä teknologiaa energian saamiseen, mutta kun se on rahamarkkinoilla ongelma, koska kehitys on kestävää laatua, ja ylenmääräinen kuluttaminen fossiilisten energianlähteiden kautta alkaa olla tiensä päässä.

Suomessakin markkinatalous menee ihmisten terveyden edelle. Rokote, joka on tulossa markkinoille, testataan laajassa mittakaavassa suoraan ihmisillä ja valitettavana sivuvaikutuksena on laaja väestökato seuraavilla sukupolvilla. Roketteiden aiheuttamaa lapsettomuutta on suomessakin ihmetelty ja syitä on etsitty milloin mistäkin hatusta vedetystä ajatuksesta. Kuka missä sitten jatkossa pyörittää rahaa ja maailmanlaajuista markkinataloutta, kun parin sukupolven päästä ihmiset ja siis ne työtä tekevät kädet alkavat huventua? Tai no, niin tätä kirjoittaessani ymmärrän, ettei niitä käsiä työntekoon ja kuluttamiseen tarvita todellakaan niin paljoa, kun on tullut teknologia korvaamaan ja helpottamaan, joten...

Maailmalla väestö kylläkin lisääntyy ja niin kauan, kun naisilla ei ole vapautta päättää kehostaan ja heiltä puuttuu tieto ja taito ja asianmukainen koulutus, heidän yksinomainen elämäntehtävänsä on noudattaa biologiaansa ja lisääntyä kuolemaansa saakka. Länsimaissa ihmisten lisääntyvyys on jo saatu kuriin hienosti, muualla maailmassa ihmiset lisääntyvät vielä kuin jänikset, ja luonnonmullistukset, sodat ja taudit eivät ole kyenneet hillitsemään väestön lisääntymistä ja siellä tämmöinen rokote olisi erittäin hyvä ja näin saisi väestönkasvua jarrutettua. vaan eihän köyhillä mailla ole varaa rokottaa koko kansaansa, joten rokote suuntautuu sinne, mistä parhaimmat rahat tienaa se joku, joka osaa rahastaa ihmisten taudeilla, keksityillä ja todellisilla.

Jumalan kehoitus lisääntykää ja täyttäkää maa on nyt tullut toteutetuksi. Mitä sen jälkeen? Miksi saimme ihmiskuntana kehoituksen lisääntyä niin paljon, että maa täyttyy? Olemmeko kenties valmiita, sato on valmiina korjuuseen ihan kirjaimellisestikin eli jossakin on meitä suurempi elämänmuoto, ja olemmekin heidän lemmikkejään, karjaa? No, ei vainen, hyvällä mielikuvituksella saa aina aikaan näitä pohdintoja. Mutta, raamatussahan puhutaan sadonkorjuusta, ja jos oikein kirjaimellisesti ajattelee, niin ihmiskunnan sato olisi näin valmiina ja korjuuseen kypsää?

Lisääntyminen on kuitenkin vakava ongelma, johon on ihan perustellusti syytä puuttua, mutta miten puuttuminen tapahtuisi inhimillisesti, ilman huijauksia, valheita ja aivopesua? Ja kuka määrittelee siten sen, kuka maailmassa saa lisääntyä ja miksi sitten lisääntyä? Pelkkä biologinen tarve lisääntyä ei ehkä enää ole syy, vaikka se monesti ikäänkuin pakottaakin ihmisen lisääntymään. Suomessa väestö on jatkanut pienentymistään, koronataudin piti ilmeisesti vähentää väestöä sieltä iäkkäämmästä ja sairaammasta päästä, karsia väestöstä pois se heikompi aines ja ne selviytyvät, joilla on siihen tietyt edellytykset geeniensä puolesta. Sehän ei ole mikään salaisuus, ei ole pitkiin aikoihin, että suomessakin on harrastettu ja edelleen harrastetaan ns. rodunjalostusta alkaen jo ihan ensimmäisiltä sikiöviikoilta alkaen tutkitaan mahdollisia kehityshäiriöitä jne. Ja asia varmennetaan sitten myöhemmin ultrassa. Elinkelvottomat yksilöt abortoidaan, mikäli vanhemmat saadaan ymmärtämään, ettei elämä ole tulevalla sikiöllä elämisen arvoista.

Nykyisellään heikompi aineisto lisääntyy ja harvassa on enää ne pariskunnat, joiden olisi suotavaa lisääntyä tämän rodunjalostuksen ajatuksen myötä. Heikommalla aineksella tarkoitan ihmisryhmiä, joilla on olematon koulutustausta sukupolvesta toiseen, on moniongelmaisia ja sitten ihan älyllisesti heikompilahjaisia, jotka kuluttavat hyvin paljon yhteiskunnan resursseja sukupolvesta toiseen. Rokote on sitten oiva keino ainakin yrittää hillitä tätä lisääntymistä.

Illalla, mennessäni nukkumaan, omassa päässä välähti uusi ajatus, oho. Aikanaan ihmettelin kovin monia ratkaisuja yhteiskunnan toiminnan kannalta ja tuntui, ettei päätöksissä ollut mitään järkeä, mutta nyt kun elämme tätä tämmöistä aikaa, alkaa itselleenkin hahmottua tämä nerokas pitkäaikainen ja maailmanlaajuinen suunnitelma, joka on suomessakin ajettu läpi ja jota edelleen yksi pikkuinen seikka ja lainsäädäntö kerrallaan mahdutetaan jo olemassaolevaan. Joskus ennenmuinoin mietin, kuinka järjetöntä on supistaa esimerkiksi synnytyssairaaloiden määrää, joka nyt on hyvin ennakoitu päätös, koska syntyvyys on todellakin laskenut ja usein uutisoidaan sitä, kuinka nuoretkin kärsivät tahattomasta lapsettomuudesta ja on erittäin paljon keskenmenoja. Tämä on siis tiedetty jo vuosikymmeniä, ja näin on voitu ennakoida sairaaloiden supistamiset. Nykylapset syntyvät erittäin valvotuissa olosuhteissa ja vain tietyissä paikoissa. Sama homma on käynnissä olevat vanhusten viimeiset laitospaikat, niitähän ei kohta tarvita, koska ei ole vanhuksia, ihan kuin ne häviäisivät tulevaisuudessa jonnekin? Ja häviäähän ne, kuolevat koteihinsa ja laitospaikkoja ei enää tarvita, olisko tuo korona nyt sitten se joukkokuolemien aiheuttaja kenties?

Pari vuosikymmentä on ollut jo vallalla terveydenhuollossa priorisointi eli ne ihmiset saavat hoitoa, joista on hyötyä yhteiskunnalle työntekijän tai tutkimuspotilaan roolissa. Muut jätetään melkoisen kylmästi hoitamatta ja pyritään ehkä jopa nopeuttamaan ennenaikaisen kuoleman tapahtumista? Vanhuksia ei hoideta, koska heidän panoksensa yhteiskunnallisena työntekijänä on ohi, he eivät ole varteenotettavia kuluttajia enää pienien tulojensa kanssa ja heistä ei siis ole kuin taakkaa taloudellisesti, he eivät ryhmänä enää tuota mitään, paitsi välillisesti työllistävänä joukkona.

Rikollisuuden hyöty yhteiskunnalle on myös työllistävä, turvataan tekemistä poliiseille, ja muille turvallisuuden alan ihmisille. Yhteiskunta tarvitsee siis tietyn määrän rikollisia, eli heikompaa ainesta, jotta muilla yhteiskunnan jäsenillä olisi mielekästä tekemistä ja ansaintamahdollisuus ja näin saada olla osa järjestelmää, jotta talous pyörisi ikiliikkujana.  Maailmassa ei ole jäljellä kovinkaan montaa yhteisöä, jossa enää toimisi elämä ilman rahaa. Rahatalous on sodittu jokaiseen maailmankolkkaan ja ihmiset, jotka eivät ole sopeutuneet siihen, on tapettu ja vangittu siitä asti, kun raha on alkanut määrittää ihmisen elämän ja arvon.

Maapallon ylikansoitus on todellinen ongelma, sitä ei voi kiistää. ja yksinkertaisimmillaan lisääntymisen voi siis estää, näitä keinoja on testattu esimerkiksi rokotteiden muodossa, jossa itse tautia sairastetaan lievänä ja samalla kertaa hoidetaan ihminen lisääntymiskyvyttömäksi. Nerokasta.

Kuka sitten määrittää sen tulevaisuudessa, kenellä on oikeus tai velvollisuus lisääntyä? Näinkö saadaan hallitsematon rikollisuuden kierre katkottua myöskin? Näin saadaan ainakin ruokahuoltoa kevennettyä, mutta samalla häviää mahdollisesti koko työtätekevä ja siis orjuutettu kansanosa ihmiskunnasta.

Ihmisten tietoisuutta liikakansoituksen osalta voisi kylläkin lisätä, ja se tapahtuu juurikin parhaiten kouluttamalla naisia, tyttöjä, kertomalla totuus maailman tilasta, eikä niin, että salassa ja piilossa yritetään hallita hallitsematonta. Sivistynyt ja koulutettu väestö ei lisäänny hallitsemattomasti, mutta siinäkin on omat ongelmansa, kun ihminen alkaa ajatella ihan omilla aivoillaan ja alkaa nähdä sekä ymmärtää laajemmin ja siitäkin syntyy omia ongelmia, joihin suomessakin ollaan alettu varautua esimerkiksi vahvistamalla poliisien käyttämiä välineitä sekä armeijan toisenlaisella varautumisella.

Uutispimento, mikä suomeakin vaivaa kiinan malliin ja valmiiksi pureksitut ja sensuroidut tiedot yhdistettynä valheellisiin tietoihin, vastavalheellisiin muihin juttuihin aiheuttaa jossakin vaiheessa kaaosta ja tähänkin on varauduttu. Totuus on parempi pimittää ihmisiltä, ja totuuden salaamiseksi tehdään paljon ja miksi?

Pelkokas ihminen helposti hallittavissa, pelkäävä ihminen tekee lähes mitä tahansa poistaakseen pelkoa. Joten, ihminen pelkää tautia, ottaa rokotteen lievittääkseen pelkoaan ja näin on jälleen yksi hallittava asia ihmisessä saatu aikaan.