Mitähän ihanaa tänään on tiedossa?

Edelliset viikot ovat olleet kovin mukavia, osin siitä syystä, että olen itse päässyt yli oman henkisen pahoinvointini ja koen voivani hyvin. Hyvinvoimisen tunne on aivan uutta minulle, mutustelen olotilaa vähän kuin pala kerrallaan, ja mikä parasta tämä uusi olotila on kestänyt. On minua koeteltu tässä, ja en ole romahtanut. Oma asenteeni on muuttunut ja muistellen väliin, milloin viimeksi tämmöinen olo minulla olisi ollut vaikkapa haasteiden edessä? Joudun palaamaan ajassa vuosikymmeniä taaksepäin saadakseni muistuman siitä, millainen olin silloin ennen, ennen kuin jouduin järjestelmällisen kiusanteon ja perheväkivallan alle.

Mietin, kuinka totta se onkaan, että pimeintä on juuri ennen valoa. Oma pimeä aikakauteni on toivottavasti nyt ohi, kyllä sitä kestikin aikansa ja nyt olen sitten ihan uuden alussa. Kesällä tein jotakin oikein, ja sen jälkeen olen saanut huomata hyvin paljon uusia tuulia ja nyt jo uskallan hieman haaveilla tulevasta, monista hienoista jutuista.

Nuorimmat lapseni eivät ole koskaan nähneet minua ns. valoisalla tiellä. Vanhimpien lasten muistikuvat eivät ehkä riitä muistamaan niin pitkälle, heidän varhaiseen lapsuuteen ja itselläkin on hatarat tunne,-ja mielikuvat omasta itsestä, joten kaikilla riittää uutta minun kanssani. Miesystäväni on oppinut tuntemaan minut elämäni pimeimpänä aikakautena ja en osaa yhtään arvata, kuinka hän mahdollisesti reagoi tähän omaan muuttuneeseen mielenlaatuun.

Päivittäin tekemistä on ollut paljon, ja en voi kuin todeta, miten rankkaa puuhaa muuttaminen on. Itse en ole muuttamassa, mutta apuna olen ollut yhden aikuisen lapseni muuttopuuhissa.

OIkeastaan jokainen päivä huomaan oman kiitollisuuteni lasteni kanssa, tajuan itse kuinka olen edes jossakin asiassa ns. onnistunut. Vanhimmat tenavat ovat itsenäisiä ja heillä on elämissään tavoitteita, joita kohti kulkevat. Hienoja asioita jokaisella on paraikaa meneillään, tulossa jotakin ja ennenkaikkea heillä on säännöllinen ja normaali elämä.

Lapseni ovat saavuttaneet paljon sellaista elämissään, mihin moni aikuinenkaan ei ole kyennyt ehkä ongelmiensa tai heikon elämänhallinnnan vuoksi.Tämäkin seikka tuli tuossa viikolla huomattua miettiessä yhden lapsen naapureita, jotka eivät ilmeisesti tiedä työssäkaynnista jne yhtään mitään. No, muutto tulikin onneksi ja ei tarvitse sen enempää muksun mietiskellä, kateellisia naapureita.

Vielä lisään tänne loppuun, mitähän ihanaa ja kivaa tänään on tiedossa?