Hyviä asioita? Keksimällä yritän keksiä positiivista ajatusta, elämäni hyviä asioita, niitä joista saan voimaa, hyvää oloa ja mieltä.

Syksy, eilen ja tänään aamulla huomasin hienovaraiset muutokset alkavasta lempivuodenajastani. Voin sanoa rakastavani syksyä, ehkä juuri siksi, että vanha kuolee ja antaa mahdollisuuden kaikelle uudelle pitkän levon jälkeen ja luonnossa tämä näkyy erityisen hyvin.

Syksyn aika on ollut itselleni aina jonkin uuden aikaa, vanhan jäädessä taakse ja oman elämäni parhaimmat hetket on olleet yleensä aina syksyisin.

Viime yön nukuin hyvin, miesystävä nukkui sohvalla ja koko sängyn leveys oli omassa käytössä, ei tarvinnut ahtautua pieneen rakoon ja kuunnella korvan juurella kovaa kuorsausta. Patjassa ei ollut painumaa, johon olisin uponnut huonoon asentoon.

Olen saanut kuulla mukavia uutisia, pitkästä aikaa ja iloitsen itsekseni toisten puolesta. Välillä siis jotakin hyvääkin.

Selvisin muutamista päivistä aikuisen lapseni lemmikkien hoidossa ja opin jälleen uutta näistä eläimistä.

Oma mieli halajaa jotakin tekemistä, jotakin minkä lopputuloksesta olisi iloa muillekin ehkäpä. Käteni kaipaavat jotakin puuhastelua ja nythän on vain aikaa, olisi aikaa tehdä rauhassa jotakin pientä. Ehkäpä niitä juttuja, mitä olisin halunnut kokeilla silloin, kun kaikki lapset olivat pieniä, ja olisin tarvinnut hetkiä itsekseni, vaan en kyennyt saamaan semmoista hetkeä koskaan.

Oma fyysinen oloni saattaa olla myös jokin kilpirauhasperäinen vaiva, ainakin arvot olivat keväällä hieman poikkeavat. Tosin se lääkäri, jolla kävin oli sitä mieltä, että näillä arvoilla ei olisi mitään tekemistä oireideni kanssa, ja tutustuessani asiaan hieman paremmin, oma intuitioni sanoo melkoisen vahvasti ainakin osan kokemistani vaivoista johtuvan yksin kilpirauhasen ongelmista.