Toivottavasti tämä päivä on yhtä hieno, kuin eilinen?

Vuosien varrella olen kokeillut ja aloittanut milloin minkäkinlaisen pienen tai isomman käsityöjutun kokeakseni sitten vain suuren pettymyksen. Joko kärsivällisyyteni ei ole riittänyt, olen onnistunut tekemään jotakin väärin jossakin kohtaa tai sitten aloittamani asia onkin alkanut tympiä jo heti alkumetreillä ja homma on jäänyt siten kesken.

Eilinen päättelyketjuni meni suurinpiirtein niin, että ajattelin tarvitsevani vihkon, oikeastaan paksumman täysin tyhjillä valkoisilla sivuilla varustetun kovakantisen suunnilleen a5-kokoisen vihkosen. Hetken mietittyäni, totesin ettei kotona semmoista olisi, tuumasin samalla, ettei minulla olisi mitään muuta asiaa kauppaan, joten päätin jättää vihkosen hankinnan hamaan tulevaan, sitten jos joskus muistan kaupassa ollessani tarpeeni.

Ja siitä se ajatus sitten lähti lentoon parin tunnin kuluttua huomasin valmistavani itse kovakantista, tyhjää, valkoisilla sivuilla varustettua kirjaa ja lopputulos ei olisi voinut olla parempi. Kaikki tarvikkeet löysin kotoani, aikaa oli sekä jonkinlainen idea ja onnistuin. Tuo kirjan sitominen käsityönä on ollut yksi niistä asioista, joita olen iät ja ajat halunnut kokeilla ja nyt se siis tehty.

Onnistumisen kokemus, ilo itse tekemisestä ja kaunis lopputulos ihan vain niillä tarvikkeilla, mitä kotoa löytyi. Vihdoinkin, jokin yksittäinen ja pieni asia onnistui melkein, no sanotaan täydellisesti. Ja en raaskisi nyt millään alkaa täyttämään sivuja, mutta sitä vartenhan sen tein, että saan käyttööni, joten...

Palataanpa tähän päivään sitten.

Aamu meni miettiessä suihkuun menoa, kuuntelin äänikirjaa saaden mukavia ajatuksia lisää omaan elämääni ja pääsin varovaisesti myös täyttelemään valkoisiin tyhjiin sivuihin jotakin. Yksi lapsistani tuli pikaisesti kahville ennen töihinsä menoa ja seura on aina tervetullutta näihin loputtoman tuntuisiin yksinäisiin hetkiin, joista olen kyllä jo oppinut myös nauttimaankin. Kiireettömistä aamuista istuen parvekkeella nauttien luonnosta ja ihan vaan antaen ajan kulua.

Tänään ymmärsin vähän paremmin taas sen tosiseikan, että olen vapaa tekemään ja olemaan ihan mitä haluan, rajoitukset on minun pääni sisälle iskostettuina tiiviisiin paketteihin, ja niiden kanssa elämä on raskaampaa mitä pidemmälle elämää elän. Joten, on aika alkaa heittelemään niitä tyhmiä ja järjettömiä rajoituksia pois omasta sisimmästä.

Olen jo jonkun aikaa opetellut sisäistämään ajatusta siitä, kuinka minulla on myös tarve siihen parhaaseen, minun ei tarvitse jättää itseäni huomioimatta missään asiassa, minäkin olen olemassa oikeasti. Minun pitää opetella mahdollistamaan myös itselleni asioita, eikä aina laittaa muita etusijalle ja jättää itseni ilman tai tyytyä siihen huonoimpaan. Ei, minun pitää tavoitella myös itselleni sitä samaa parasta, saan tehdä niin ja se ei ole pois keneltäkään. Minun on opeteltava tulemaan näkyväksi itselleni, huomattava oman itseni olemassa-olo ja opeteltava tietämään mitä minä haluan ja saamaan se myös.

 Kävimme syömässä ravintolassa, etsimässä mustaa juhla-asua ja kaikki sujui ihmeellisen hyvin. Aiemmin en ole voinut esimerkiksi nauttia ravintolassa syömisestä, koska olen kokenut sen olevan jotenkin väärin ja en ole sitä muka ansainnut. Yritin siinä syödessäni tunnistaa tätä ja hieman helpotti ja pääsin hieman unohtamaan näitä aiempia negatiivisia tuntemuksia. Saan syödä ravintolassa, kokematta siitä huonoa omaatuntoa, saan tehdä juuri niinkuin haluan ja kukaan ei ole tekoani syyllistämässä. Minua on hallittu syyllisyyden tunteella koko ikäni ja se on nyt loppu. Syödessä tuumasin, että pitää viedä myös lapset ulos syömään, heti kun siihen on tilaisuus ja sopiva hetki ja talous antaa myöden siihen.

Juhla-asun kanssa yllätyin. Oli kaksi vaihtoehtoa,  muutaman liikkeen ja muutaman sovituksen jälkeen. Yksi asuista oli täydellinen ja niin oli hintakin yli sata euroa. Asu istui päälleni kauniisti ja ei näyttänyt vieraalta päälläni ja ainoa mutta olikin se hinta, tosin sen olisin hakenut, jos muuta ei olisi löytynyt. Tällä kertaa laskin taloudellisesti, että kun juhla-asu löytyy 12eurolla uutena liikkeesta ja se on jotenkin kelpaava, ihan ok ,niin säästöä syntyy ja tein valinnan tämän edullisen asun suhteen. Tarvitsin myös kengät, ja ne istuivat tähän jalkaan hyvin, mikä on harvinaista. No, asuni kanssa tosin tyydyin siihen huonompaan vaihtoehtoon, vaikka olisin voinut valita sen paremmankin.