Toisinaan olen toivonut totuuden esilletuloa ja nyt kun totuus vihdoinkin alkaa selvemmin näkyä, en tiedä olisinko sittenkään halunnut tietää?

Monissa epäilyissäni on todellakin ollut perää, olen ollut jäljillä ja minut on väkivalloin laitettu hiljaiseksi sekä unohtamaan omat ajatukseni. Huomionsiirto siis pois asioista, jotka on pitänyt salata, keinoilla millä hyvänsä.

Olen miettinyt mennyttä, sitä, kuinka minun olisi pitänyt luottaa itseeni, siihen epävarmaan järkeen, mikä oli vielä jäljellä. Pelko, se esti suurimmaksi osaksi samoin häpeä, joka minuun oli istutettu sekä tietysti epäusko, ja selitykset, joihin menin lankaan liian usein. Olin liian hyväuskoinen, liian sinisilmäinen.

Menneen tapahtumia en voi muuttaa, mutta jotakin voi silti tehdä, tuoda lisää valoa sinne, missä on liian synkkää ja totuus on se valo, joka jatkossa näyttää mihin suuntaan kuljetaan.

Salaisuudet, jo tuo pelkkä sana aikanaan aiheutti suurta raivoa, ja mitä olenkaan nyt saanut tietooni, on todella ikävää, todella sairasta ja pahinta on se, etten ole itse voinut olla kuin omien hatarien epäilyjen varassa.

Mieleni pyrkii koko ajan sulkemaan asiaan liittyvät muistot, siitäkö johtuu ne mustat aukot arjessani tuolloin? Moni asia kuitenkin saa järkevän ja loogisen syyseuraus-suhteen tällä tiedolla ja enää on vain ajan kysymys koko roskan esiintuomiseen ja voi sitä päivää sitten..

Muistan itse, kuinka olen mahdottomana hyljännyt omat ajatukseni, ja unohtanut ja pyrkinyt jatkamaan elämää, se on ollut virhe, minun olisi pitänyt kyetä toisenlaiseen toimintaan ja reagointiin .

Ymmärrän nyt paremmin monia omituisia asioita, joita olen vain saanut hiljaa mielessäni ihmetellä, niitä muistoja ja mielikuvia, joihin on jäänyt jokin käsittämätön muisto, ja esille tulleiden asioiden valossa ne saavat hyvinkin järkevän syyn.

Totuus tulee aina esiin, ennemmin tai myöhemmin, mutta se tulee. Totuus, sana jota eräät vihaavat niin paljon, että ovat valmiita tekemään ihan mitä vain, ettei se paljastuisi ja nyt se on valitettavasti paljastunut.

Minä tiedän ja kohta myös joku muukin tietää, että minä tiedän. Ja seurauksia on asiasta varmasti, jotakin isompaa tai pienempää. Olen aiemminkin pohtinut, arvaillut ja saanut lopulta tietää sen oikean totuuden monissa asioissa ja jälleen kerran on yksi sotkuinen vyyhti selvittävänä.

Jotenkin kaikelle menneelle näkyy ns. syy ja seurauksista olen sitten kärsinyt, tietämättäni. Kaikki ne asiat, joita ihmettelin ja pidin outoina näihin päiviin asti paljastuu nyt ja saa ihan ymmärrettävän selityksen. Jäljet pitää peittää tehokkaasti, eli hyvin taitavasti on kulissit kunnossa, roolit kunnossa ja tekemisiä naamioitu sekä vähän inhimillisyyttä lisäksi rooliin eri sairauksien keksimisellä, jotta säälipisteet pysyvät kunnossa.

Vallankäyttö ja toisten hallinta ovat osa salaisuuksien varjelua, kuten myös toisten alistaminen tahtoonsa. Kaiken on kruunannut uhkaukset, joita onkin toteuttanut, jotta uskottavuus pysyy ihmisten muistissa ja pelko on pitänyt hallittavat ihmiset ruodussa. Kostokin on muistuttanut, ettei kannata ryppyillä ja leikkiä arvon tyypin kanssa ja näin on saanut määrätä kaikesta kaiken muiden elämässä.

Syy ja selityskin, miksi on kieltänyt avuntarpeen ja saannin sekä syy löytyy myös sille, miksi on ollut niin kova tarve eristää sosiaalisista kontakteista ja on pyrkinyt pitämään kotona neljän seinän sisällä halliten myös puhelimen ja netin käytön.

Pakonomainen tarve ja varmistaminen, että saa sen mitä haluaa pistää ihmisen tekemään ihan mitä vain ja mahdolliset esteet on raivattava tieltä tehokkaasti pois. Minusta tuli este, kuten myös muutamista muista ihmisistä ja sen vuoksi yhteydet näihin ihmisiin piti tuhota.

Sairas mieli kykenee oikeuttamaan teot, ja vieläpä syyttämään ja syyllistämään muut. Samoin epänormaalien asioiden normalisointi ja muiden ihmisten kyseenalaistaminen monin eri keinoin on ollut omiaan aiheuttamaan hämmennystä ja ristiriitaa läheisissä.

Kiristys, vaatiminen, käskeminen, manipuloiminen, uhkailu, syyllistäminen, lahjominen, kostaminen, valehtelu, alentaminen, latistaminen ja haukkuminen ovat tehokkaassa käytössä edelleen pelon ja häpeän pitäessä otettaan uhreissa.

Tänään olen viisaampi, vaikkei se mennyttä muuta, voin edelleen tehdä jotakin ja se on sukupolvien "perinteiden" katkominen tavalla tai toisella.