Pieni hetki hyvää tuuria, onnea tai edes hyvää mieltä ei todella jaksa kantaa kaiken sen paskan yli, mitä elämä tarjoilee ikävinä yllätyksinä jokaisessa päivässä.

Tiedän, ettei valittaminen paljoa auta, on vain jälleen omasta asenteesta kiinni, millä tavalla suhtaudun kaikkeen paskan roiskumiseen niskoille. Huolet ja murheet sekä ikävät tapahtumat seuraavat toinen toistaan ja en saisi kuulemma olla edes surullinen tai muutakaan. Hymyhuulin pitäisi jaksaa ottaa vastaan kaikki ikävät jutut ja todeta, että elämä on semmoista.

Niin, onhan se semmoista, mutta kenellä se oikeasti on tämmöistä, jatkuvaa ikävää sattumien ja tapahtumien sarjoja, joihin et edes voi itse vaikuttaa milläänlailla. Jälleen tuntuu, kuin jokin kirous olisi laskeutunut tämän kodin ylle. Ikävällä tavalla yksi ikävä juttu johtaa toiseen ikävään asiaan jne. Ja tuota ketjua on nyt jatkunut uudesta vuodesta asti, eli juuri hetkestä asti, kun viimeksi kirjoitin olevani onnellinen edes vähän ja asioiden kulku näytti olevan jokseenkin hyvällä mallilla. Ja siitä se ikävien tapahtumien sarja sitten oikeastaan alkoikin ja loppua ei ole taasen näkyvissä. Ja ota nyt tässä sitten ilo irti, kun ei ole mitään semmoista asiaa, joka olisi iloinen tai muuta vastaavaa noin niinkuin omassa elämässäni.

Olen edelleen kahden vaiheilla pistää miesystävä ulos tästä talosta, koska mikään ei ole muuttunut, hän ei kykene kuuntelemaan eikä ole tehnyt niitä asioita, joihin lupasi parannusta aikaan. Hän ei saa aikaan mitään ja minä en voi toisen puolesta tai muutenkaan yksin pitää parisuhdetta, joka muistuttaa todellakin kämppäkaverien yhteenliittoumalta vailla mitään tunteita toinen toista kohtaan. Itsestäni kadonnut se pienikin välittäminen toista kohtaan ja tilalle on tullut jopa halveksuntaa toisen saamattomuuden vuoksi ja toisen ymmärtämättömyys ja tyhmät jutut ärsyttävät entistä enemmän selityksien kera. Toisenlainen ääripää todellakin, välinpitämätön ja itsekäs tosiaan, joka toisinaan ajatteli ja joka toisinaan ei ajatellut mitään ja lopputulos on aina huono, oli asia mikä tahansa.