Mitä varten me olemme täällä ?Tuo kysymys on melkoisen yleinen ja uskoisin jokaisen pohtineen sitä ainakin jossakin määrin ja jossain kohtaa elämässään. Itse olen tuota miettinyt ihan pienestä tytöstä lähtien ja oikeastaan tuloksetta. Jokin hämärääkin hämärämpi aavistus ehkä muljahtelee silloin tällöin asiasta.

Nykyisin sinutkin koulutetaan jo ihan pienestä pitäen yhteiskuntakelpoiseksi kansalaiseksi, täysin tavalliseksi työntekijäksi. Uudet opetussuunnitelmat ja muut tähtäävät siihen, että myöhemmin aikuisista tulee tietynlaisia ja omaavat tietynlaiset arvot ja asenteet. Aivopesu alkaa siis jo päiväkodista, jonne lapset pitää saada mahdollisimman varhain saamaan oppia siitä, millaiseksi sinun olisi suotavaa kasvaa. Homogeeninen joukko ihmisiä ja tietyt asiat alkavat olla normaalia, kun tarpeeksi aikaisin aaloitetaan mielen muokkaaminen tiettyyn suuntaan.

Esimerkkinä nyt vaikkapa tämä sateenkaari-ihmisten normalisointi ja muunsukupuolisten kovakin puolustaminen. Vaikka biologiahan ei muutu, fyysinen biologia vielä määrää sen, onko ihminen joko mies tai nainen, riippumatta siitä, miten ihminen kokee asian. Maailmassa on vain joitakin harvoja poikkeuksia, ettei lääketiede ja siis biologia kykene varmentamaan ihmisen sukupuolta 100% varmasti, mutta ne ovat vain poikkeus, eikä siis määritä yhden ihmisen perusteella, että kaikki olisivat biologisesti määrittämättömiä. Lisääntymiseen edelleen tarvitaan kahden eri sukupuolen solut ja sitäkään ei ihminen kykene ohittamaan luonnollisesti. Kaksi naista eivät kykene luonnollisesti lisääntymään, kuten ei kaksi miestäkään ja jälleen kerran biologia tuo totuuden, joka pyritään hämärryttämään jo lastentarhasta asti siis nykyisellään.

Kasvat aikuiseksi, ensin kipuillen valtavien murrosikään liittyvien haasteiden kanssa ja yrität sinne aikuisten maailmaan vähän kerrallaan. Koko elämäsi sinua on kuitenkin ohjattu tietämättäsi siihen suuntaan, että olet jonain päivänä yksi työmuurahainen muiden joukossa. Sinua sitoo jo syntymästä lähtien tietyt säännöt, kuten sivistyneessä ihmiskunnassa ainakin, saat rangaistuksia, mikäli et kykene taipumaan siihen muottiin, johon sinut halutaan laittaa. Ammatit syntyivät aikoinaan tarpeesta, tarpeesta vaihtaa jotakin toiseen asiaan ja ei ollut edes järkevää, että kaikki opettelivat samat taidot ja tiedot. Ei ole tänäänkään. On vain sovittu, että pitää jokaisen osaa tietyt asiat, jotta aikuisena kykenee saamansa tiedon varassa sitten toimimaan yhteiskunnassa ja aikuinen tietää, kuinka pitää elää tänäpäivänä.Ja ennenkaikkea, jotta kykenee hankkimaan itselleen elantonsa. Nykyihmiskunta on kovin monimutkainen ja monille todellakin riittää se, että hankkii elantonsa jotenkin itselleen tai perheelleen. Sitten jää hieman vapaata, tehdä kuten parhaaksi näkee. Ja riittävän kauan kun tätä on jatkunut, pääset eläkkeelle nauttimaan vanhuudesta, työura on tehty ja olisi aika sitten huilata viimeinkin. 

Kovin ruusuinen kuva. Elämä on muutakin, sillä oli jokin muukin tarkoituksensa, kuin pelkkä yhteiskunnassa oleminen ja yhteiskunnan olemassaolon pystyssä pitäminen eri keinoin. Ajatella, jos ei olisi rikollisuutta? Ei tarvittaisi poliiseja tai vankiloita. Poliisit ovat omalta osaltaan turvaamassa rauhaa, tai miten senkin tahtoo ajatella. Jos ei olisi tauteja, sairauksia (nykyisin myös kovin keksittyjä rahastusmielessa) ei tarvittaisi lääkäreitä, ei hoitohenkilökuntaa. Tämän päivän tietämyksellää, puhtaudella ja hyvällä ravinnolla ihmiset harvemmin enää kuolevat tauteihin. Liikkuminen on tuonut myös tullessaan uusia ammatteja, kuskeja ja muuta henkilökuntaa. On tullut myös matkailua, liikkumista sekin paikasta toiseen. Enää ei tehdä matkoja vain sen vuoksi, että olisi jotakin tiettyä vaihdettavaa toisella puolen siperiaa, kuten joskus ennen muinoin. Tuolloin vain rohkeat ja vahvat lähtivät pitkille vaelluksille, vaihtaakseen jotakin sellaista, mitä ei omasta maasta saanut ja toisinpäin.

Nykyisellään teemme asioita vain huvin vuoksi, koska huvittaa tehdä jotakin. Saamme päähänpistoja ja teemme paljon asioita, joita ei edes välttämättä tarvitsi tehdä, vain huvin vuoksi. Raha, tuo vaihdon väline on syynä moneen nykyiseen maailman ongelmaan sekä ne jotka rahaa käyttävät itsekkäisiin tarkoituksiinsa sekä ne, jotka taas tekevät rahaa omiin itsekkäisiin tarkoituksiinsa. Yleensä nuo kaksi edellistä ryhmää ovat samoja tyyppejä, he tekevät ja käyttävät rahaa muiden ja nykyisin maapallon kustannuksella ja vierittävät syyn pois omalta tunnoltaan muiden harteille. Kovin kivoja tyyppeja siis.

Aikanaan ihmiselle riitti perustarpeiden täyttyminen jollain lailla. Missä kohtaa on menty metsään tai siis alettu tuhoamaan sitä ajattelmatta yhtään pidemmälle tulevaisuuteen? Miksi pitää elää hetkessä ja olla välittämättä muista ja tulevista sukupolvista? Ehkei sitten ole tarkoituskaan jatkaa sukua tähän kylmään ja pahaan maailmaan ja suomessahan se on jo ymmärretty oikein hyvin. Ei ole mitään järkeä lisääntyä ja jatkaa samaa ongelmaa sukupolvesta toiseen. On todella muita ajattelevaa olla lisääntymättä tänäpäivänä.

Joten, mikä on enää ihmisen tarkoitus, jos edes lisääntyminen ei tule kysymykseen? Onko se sitten pelastaa tämä jäljellä oleva maa ja sen pysyminen sellaisena, että se toimii itsekseen ja tarkoituksen mukaisesti elämää ylläpitäen, riippumatta siitä, ketkä sitä asuttavat?

Itseäni huvitti taannoin vaaleissa, kun joku ehdokkaista tuumasi, että maa on kuin suurensuuri avaruusalus kiitämässä kohti jotakin tuntematonta määränpäätä yrittäen pitää elämää hengissä, että maa onkin suuri kasvihuone, terraario jossa kaikki on suunniteltu kovin tarkasta ja jokainen asia vaikuttaa johonkin toiseen ja luonnollinen kierto toimii sekä elämää jatkuu uusissa sukupolvissa luonnollisesti niin kasvien kuin eläinten maailmassa. Ja nyt on ihminen puuttunut tuohon kierttokulkuun vahingoittaen monia maan automaattisia järjestelmiä tahallisesti ymmärtämättä, että pieninkin tuho laajenee itsestään samoin kuin heittäisit kiven veteen.

Miksi tuo kaikki tuhoaminen sitten? Ihmisen ahneus ja itsekkyys on jotakin käsittämätöntä. Minulle tässä heti kaikki nyt heti, vaikka kaikkea jo olisi ennemmän kuin tarpeeksi, niin silti on pakko haalia lisää, kunhan toisella olisi vähemmän kuin itsellä. .Ja kuitenkin ihmiselle riittää vähempikin, kuten olemme työläisten joukosta sen huomanneet. Laki määrää, ettet voi rikastua laillisesti työtä tekemällä. Ansaittu palkka eli raha otetaan pois ja takaisin kirstuun kovin nopeasti ja erilaisin tavoin, joita ei tule edes miettineeksi. Verot, riippuvuutta aiheuttavat aineet ja asiat ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka pieneltä saadaan huomaamatta kerättyä työllä ansaittu raha takaisin. Ja silläkin onkovin työllistävä vaikutus.

Nykyisin kaikki kiteytyy entiseen vaihdannaistalouteen ja nykyiseen rahaan ja muihin arvoa hakeviin asioihin.Ihminen keksi rahan, ja siitä on tullut iso ongelma ja nekin on sodilla pakoteetuja osallistumaan rahatalouteen, jotka ovat pärjänneet omin vaihdannaistalouksin näihin päiviin asti. 

Maailmaa ei haluta oikeasti pelastaa, koska se tietäisi rahan vallan loppua ja oikean itsevallan ja kansanvallan alkua. Itsevallalla tarkoitan sitä, että jokainen olisi oman onnensa seppä ja tekisi oman hyvinvointinsa eteen sen mitä tarvitsee. On todella harmi, että suomikin jo myyty ja toimii yhtenä pienenä yrityksenä.