Eilinen yö oli jälleen ihan uskomaton, negatiivisessa merkityksessä. ja jälleen sellainen, etten voinut kuin sietää seuraukset.

Lapset ovat reissanneet isänsä kanssa, jopa ne lapset siis jotka  minun luona ovat. Isänsä ei tosin kertonut näille minun luona oleville mitään suunnitelmistaan ja he pääsivät tietoon tulevasta retkestä toisten lasten kautta ja alkoivat kysellä sitten isältään, pääsevätkö hekin mukaan. Se onnistui ihme kyllä ilman kamalaa kädenvääntöä. Ja niinpä sitten luulin saavani pitkästä aikaa muutaman päivän täydellisen lapsivapaan. Vaan miten kävikään. Yksi vuorokausi, ja keskellä yötä saan viestin yhdeltä lapselta, joka kertoo olevansa tulossa jo kotiin. Ihmettelen, keskellä yötä ja muistutan lasta siitä, onko hänellä kotiavaimet mukanaan. Ei ole, ja kerron että hänen onneksi olemme kotona, olisimme voineet olla muuallakin, koska illalla todellakin mietimme käyvämme aikuisten yöelämässä, vaan väsymys kuitenkin voitti ja jäimme kotiin. En osannut varautua, että tulee jo kotiin, keskellä yötä.

Tultuaan sain kuulla, etteivät ole syöneet mitään, ei sitten eilisen aamupäivän. Olivat koko päivän siis ajaneet autossa, olivat huvitelleet jonkun tunnin huvipuistossa ja isä oli koko ajan siirtänyt seuraavaan etappiin ruokailua, kunnes vuorokausi oli vaihtunut ja olivat kotiutuneet ilman ruokaa koko päivänä. Sairasta lasten isältä, ei huolehdi lasten syömisistä. Kuinkahan huonossa kunnossa pienemmät sisarukset ovat tuon reissun jälkeen? Väsyneinä ja nälkeisinä pääsivät sitten omaan sänkyynsä nukkumaan.

En ymmärrä, reissusta olivat menneet suoraan uuden vaimon kotiin ja olivat olleet käymässä jo nukkumaan, kun tämä lasten isä olikin yhenäkin päättänyt lähteä lasten kanssa kotiin. Minun järkeeni ei mene millään se, että kun on mahdollisuus viettää yö oman vaimonsa kanssa, sitä hän ei tee, vaan lähtee pois, lasten kanssa kotiinsa, keskellä yötä ja yhdelle lapsista selittää tekosyyn, joka on täysin naurettava ja toisisijainen selitys.

Syy, miksi tämä isä poistuu noin paikalta, on kosto. Sen tiedän. Uusi vaimo oli mukana omien lastensa kanssa huvittelemassa ja esimerkiksi ruokailut oli tämä vaimo huolehtinut omille lapsilleen eli siellä on sinun lapset ja minun lapset hyvinkin tiukkaan jaoteltu. Se on kompromissi, miten uusi vaimo pääsee helpommalla miehensä kanssa. Koska sanomista on tullut ja tulee lasten isältä sekä sitten kostoa koston perään. ja on helpompaa vaimolle huolehtia vain omista lapsistaan ja antaa lasten isän huolehtia miten kykenee omistaan.

Ilmeisesti huvipuistossa on sitten tämä uusi vaimo käyttäytynyt väärin ja exä on siitä ottanut nokkiinsa ja päätti kostaa mukavan ja iloisen päivän vaimolleen noin, että ei jäänyt yöksi, vaikka koko muu porukka halusikin sitä, että pääsee suoraan nukkumaan vaimon kotiin. Kosto, sen tuo lasten isä osaa. Ja syy on yleensä se, että hän on kokenut omasta mielestään jotakin epämiellyttävää ja joutunut olemaan vihainen vaimolle tämän ollessa kuten kuka tahansa normaali ihminen, ja käyttäytynyt sen mukaisesti ja sitä ex ei voi sietää, koska hän ei hallitse tilannetta, ei ihmistä itseään, ei vielä. Hallintaahan tuokin yhenäkin lähteminen on exältä, keskellä yötä aiheuttaen ihmetyksen ja itsesyytökset vaimolleen, joka jälleen kerran miettii, mitä ihmetttä hän teki, kun ex noin käyttäytyy häntä kohtaan. Miettii ja pohtii, mitä sanoi väärin, miten olisi voinut käyttäytyä toisin, että olisivat jääneet vielä yöksi pitkän reissun jälkeen.

Tiedän, ettei lasten isä välitä uudesta vaimosta piirun vertaa, uusi vaimo on hänelle vain kulissi, ja keino saada puitteensa kuntoon ja joutuu sietämään omasta mielestään liikaa ja yrittää kaikin tavoin hyötyä uudesta perheestään. Exää kiinnostaa hyvin paljon tämän uuden vaimon rahat esimerkiksi, ja osaa hyvin taitavasti siirtää kustannuksia tälle uudelle vaimolle yhteisen hyvän nimissä. Samoin kävi itselleni ja minun rahoilleni ja en tajunnut edes, en ennenkuin ex alkoi minua syyllistämään siitä, etten olisi mitenkään muka osallistunut kodin talouteen ja kaikkeen muuhun elämiseen ja niiden kustannuksiin.

Toinen syy exän sairaaseen käytökseen on vallankäyttö ja hallinnan ottaminen vaimonsa elämästä. Varmaan on lähtiessään sanonut vaimolleen, että vaimo voi ihan itse miettiä omassa päässään, miksi hän päätti lähteä ja näin siis syyllistää vaimonsa omasta sairaasta käytöksestä.

No, pienimmät eivät ole saaneet ruokaa, olivat väsyneitä yöllä ja samoin on niiden laita, jotka yöllä kömpivät meille. En itse osannut varautua myöskään jääkaapin sisällöllä, että noin nopeasti kotiutuvat. Ja olemme sopineet lasten kanssa, että ilmoittavat hyvissä ajoin, kun tulevat meille takaisin isältään, juurikin osatakseni varautua esim. ruokapuolen kuntoon. Ja nyt kävi näin. Nälkäisinä heräävät ja kaapissa ei ole heille soveliasta ruokaa, itse en pääse kauppaan, koska ei ole rahaa ja joudun odottelemaan miesystävän kotiutumista ja sitä että hän tuo tullessaan sen ruokakassin. Siihen asti on vain kärsittävä nälkää ja odoteltava. Tai sitten lähteä ajamaan ja kuluttaa ylimääräistä bensiiniä hakeakseni mieheltä rahaa, jotta pääsen kauppaan omineni ja sitten laittamaan ruokaa. Säästöä ei synny, ja aina sitten raha on poissa jostakin muusta asiasta.

Exän toiminta on sairasta, ja lasten kiusaamista tosiaankin. lapsilla on ollut ilmeisen mukava päivä  takana ja isä sitten kostaa lapsille sen mukavuuden omilla teoillaan, kuten jättämällä lapset ruokkimatta ja kuskaamalla heitä yötä myöden ympäri suomea, vaikka toisinkin voisi toimia. Vaan isä tekee tahallaan kiusaa lapsilleen ja myös vaimolleen aiheuttaen hänelle paljon ylimääräistä huolta ja murhetta toimimalla mielenvikaisesti. Koskahan tämä uusi vaimo alkaa ymmärtää olevansa naimisissa hirviön kanssa?

Ja minä en saa olla huolissani lapsistani. Minun pitää luottaa lasten isään ja hänen kykyynsä huolehtia lapsistaan omilla viikoilla. nyt kun tiedän, ettei tämä uusi vaimo edes huolehdi kuin omistaan, niin en voi enää luottaa edes siihen, että joku lapsista huolehtii edes vähän lasten ollessa isäviikoilla.

Näin viime yönä pitkästä aikaa hirveitä painajaisia. Heräsin omaan huutooni kesken unieni. Ensimmäisessä unessa yksi teini-ikää lähestyvä lapseni oli poistunut isänsä autosta jonkun vieraan autoon huolto-asemalla ja pelkkä yöpuku päällänsä jättänyt perheen. Unessa sain viestiä tältä lapselta, joka viestien kertoi minulle, että hänen oli parempi lähteä vieraan ihmisen auton kyytiin, kuin jatkaa matkaa isänsä kanssa ja viestittely loppui siihen ja omaan huutooni unessa tajutessani, että olin menettämässä lapseni, hän oli päättänyt karata. Seuraavassa unessa sitten löysin kidnapatut pienet lapset ikkunattomasta huoneesta ikäänkuin  maanalta ja pelastin lapset hirviön kourista, se uni oli myös kammottava ahdistavan tunnelmansa ja pelon vuoksi. Pelon, että joku löytää lapseni ja vie heidät uudelleen ja en läydä heitä enää koskaan. Heräsin jälleen kesken unen liikaan tunteiden ahdistavuuteen.

Painajaiset alkavat siis jälleen. ja paljoa ei arkielämässä enää tarvitse tapahtua, kun jokin löytää uneen myös häiriten jo muutenkin huonoa untani. Tärisen, vaikkei ole hätä. Keho muistaa jotakin vieläkin, vaikken itse muistakaan. Henki salpautuu hereillä ollessa, vaikken syytä muista. Onneksi en muista, muistamattomuus suojelee minua monilta kauhuilta joita olen kokenut exän kanssa ollessa, vaaroilta joissa minä ja lapset olimme exän käsittelyssä.

Suomessa saa tehdä mitä tahansa ja miten tahansa, kunhan mistään ei jää jälkiä, kunhan mistään ei jää kiinni ja jos jääkin kiinni, aina voi vedota johonkin muuhun seikkaan ja kiinnittää huomio toisaalle, siihen miten minä olen ollut syy kaikkiin niihin tapahtumiin ja kuinka minun vikaa on kaikki.