Minusta olisi joskus mielenkiintoista tietää, millaista soopaa ex on puhunut minusta kaiken sen lisäksi, mitä jo tiedän hänen puhuneen muille ihmisille.

Millaisen kuvan hän on onnistunut maalaamaan minusta. Ja olisi tietysti mukava kertoa näille ihmisille myös se minun tarinani, omasta elämästäni exän kanssa ja eron jälkeen. Uskoisin, ettei kuulija voisi uskoa minua tai kertomustani.

Niin onkin muutamia kertoja jo käynyt aiemmin. Olen kuullut suoraan ihmettelyä, nähnyt kun leuka loksahtaa auki ja toinen ei voi kuin tuumata, ettei voi olla totta. Hän ei olisi koskaan arvannut, ei olisi voinut kuvitella epäillen samalla sitä mitä sanon.

Entäpä sitten nämä exän avioliiton aikaiset sivusuhteet ja heidän lapsensa? Kuinka moni heistä on saanut tietää, että tällä miehellä oli perhe, avioliitto ja monta lasta jo olemassaan? Jokainen sivusuhde tietenkin luuli olevansa tekemisissä sinkun ihmisen kanssa tai sitten jo eronneen ja yksinhuoltajaisän kanssa.

Muistelen muutamien kanssa kohtaamista mm. kaupoilla ollessa. Muistelen erästäkin kahvihetkeä erään toisen ihmisen kanssa, jolloin hän ihmetteli minulle, että hänellä on samanniminen mies lastensa isänä, kuin minunkin lapsilla. Kiva yhteensattuma. Kyseli minulta melkoisen tarkkaan lasten isän puoleisista sukulaisista jne. Nämä tämän naisen lapset ovat jokseenkin samanikäisiä kuin meidän pienimmät ovat ja aikanaan kätilön kommentti exälle jätti jonkin jäljen, kun hän sanoi varmaankin vahingossa exälle, että taas täällä, sinä se olet nopea mies näiden vauvojen kanssa. Ja itse ihmettelin, miksi kätilö noin sanoo, kun syntyvän ja edellisen lapsen välissä oli poikkeuksellisesti useampi vuosi aikaa, mutta kyllähän se jälkeenpäin selittyi siis sillä, että ex on ollut mukana yhden jos toisenkin naisen lasten syntymissä mukana.

Törmään arjessa ihmisiin, vuosia olen salaillut ja hävennyt omaa eroani, syitä ja olen jostain syystä halunnut pitää illuusiota yllä, että eronkin jälkeen kulissit exän suhteen pysyneet pystyssä. Sellainen on yllättävän raskasta, salata koko ajan osa elämää, se mikä kaikkein eniten olisi kaivannut totuuden julkituloa.

Noo, samalla suren koko elämäni, suren myös sen, ettei ero muuttanut mitään kuitenkaan. Henkinen väkivalta on ollut jatkuvasti läsnä, se ei ole mennyt pois. Se on näkymätöntä, sitä ei voi oikein mitenkään edes todentaa.