Kiitoksia ilmojen herroille, etelänlomaa on olluna koko kesän ja nyt ei enää jaksaisi yhtään hellettä, ei ainakaan niitä yli kolmenkymmenen asteen päiviä.

Syksyä odotan, niitä mukavan viileitä aamuja ja iltapäivän kuumuutta, sitä kun luonto punertuu ja valmistautuu pitkään talveen, eräänä aamuna maa on jo jäässä, ja sitten on kohta joulu. Pimeä vuodenaika ei haittaa minua ollenkaan, päinvastoin, oikein odotan sitä kaiken tämän valon jälkeen, aikansa kutakin.

Jokaisen lapsen koulu,-opintotaival muuttuu hieman alkavana lukuvuonna. Toivon erään lapsen luokalle tapahtuneen muutoksen ja kiusaajaoppilas olisi vihdoinkin poistettu luokalta. Muutoin joudun syksyn aikana vierailemaan erään kodin oventakana pyytämässä henkilökohtaisesti lapsen käytöksen ojennusta ja jos eivät saa lastaan kuriin on poliisin aika puuttua asiaan. Jokaisella oppilaalla kun pitää olla rauha opintoihin ja oikeus olla pelkäämättä yksittäisen toisen oppilaan väkivallantekoja. Ei kukaan aikuinenkaan hyväksy omalla työpaikallaankaan itseensä kohdistuvaa fyysistä koskettelua ja potkuja ja tönimistä, huutamista korvaan, sekä mielenpahoitusta ja syiden vierittämistä muiden niskaan. Kun koko luokka ei vaan voi ruveta toimimaan yhden oppilaan mielihalujen ja henkisten ongelmien mukaan. Jos yksi ei sopeudu joukkoon, pitäisi sen yhden monien vuosien jälkeen päästä omiensa joukkoon, eli erityiseen opetukseen. Mutta, jos vanhemmat ovat kykenemättömiä tekemään asioille mitään, he palvovat kotonaan tätä oppilasta ja nostavat jalustalle eivätkä näe ongelmaa olemassa, niin sellaiseen on todella vaikea saada muutosta aikaan. Harmi vaan, että moni lapsi joutuu sitten tuon yhden tulilinjalle ja saa pahimmassa tapauksessa ikuiset pelot ja henkiset arvet loppuelämäkseen ja kouluun on todella vaikea lähteä saati pitää koulunkäynnistä, vaikka siitä siis muuten pitäisikin.

Tänään on ihanan harmaa päivä, sateinen ja raikas. Kotimme pätsi on jo laskenut 26 asteeseen, kaiholla olen muistellut ilmalämpöpumpun tuomaa viileyttä ja sitä, kun aikanaan piti ulos lähteä lämmittelemään sisältä. Samaan luksukseen ei ole enää turskin koskaan varaa...Tuosta muistinkin, erään ylellä näkyvän dokkarin, jossa kerrotaan erilaisten nettihuijareiden tapauksia. Vaikken exääni tavannut netissä, tiedän hänellä olleen useita profiileita eri seuranhakusivustoilla jo avioliittomme aikana ja tiedän tänään myös sen, että hänellä oli ja on todennäköisesti edelleenkin useampia naisia yhtäaikaa kierroksella. Tämä seikka selittää minulle monia mahdollisia syitä mm. eristämiseen ystävistä ja suvusta. Pelimies mikä pelimies, rahaa palo,i niin omat kuin minunkin hänen omiin juttuihinsa ja ei se ole tänäpäivänä mihinkään muuttunut. Kuinkahan montaa naista tuokin on onnistunut huijaamaan, eron jälkeen tiedossani on kymmenkunta eri ihmistä, joille meinasi käydä taloudellisesti kalpaten ihan muutamissa kuukausissa ja kauhulla sivusta seurasin exän toimintaa. Nopeita yhteenmuuttoja, kihlauksia, ja sitten onneksi jokainen heistä tuli järkiinsä, ehti ilmeisesti vähäisin taloudellisin tappioin eroon. Viimeisin viritys on hyvin koukussa, hänellä on omaisuutta paljon ja toivon naisen olevan järkevä ja tekevän sen avioehdon, nyt jo olen kuullut, ettei exän nykyinen suhde ole hänen mieleensä, vaan alkaa olla raskas taakka hänelle ja ei kuulema jaksaisi pelleillä enää. Nuo sanat olen kuullut niin monesti ja tiedän mitä se merkitsee, naisestaan on päästävä eroon ja hän heittäytyy hankalaksi, keksii kaikenmaailman syyt olla olematta parisuhteessa ja hakee uutta uhria samanaikaisesti, elleihänellä jo ole pari muutakin suhdetta. Jokaiselle sormelle on tosiaan yksi nainen odottamassa ja ei se ole muuttunut mihinkään.

Totuus asioista tulee aina esiin, siihen onneksi voin luottaa ja tiedän tänään mihin en voi luottaa. Huomaan nain vuosien jälkeen, että intuitioni on todellakin ollut oikeassa, aavisteluni olivat oikeaan suuntaan ja tänään en enää välttämättä edes haluakaan tietää koko totuutta omasta aiemmasta valheellisesta elämästäni ja avioliitostani. Sitä olen harmitellut, että vuosikymmenet menivät hukkaan oikeaa elämää. Mutta ei auta jossittelu, se oli minun valheellinen elämäni, elämä joka perustui täysin valheelle ja sitä valhetta ja sen paljastumista ex yritti siis kaikin keinoin estää. Hän oli kanssani ja samaan aikaan oli myös useiden muiden naisten kanssa. Uskon, että edelleen tekee samaa, mihinkä hän siitä muuttuisi? Uskon, että päinvastoin, on muuttunut vain pahemmaksi.

Hassua, miten pienistä muiston rippeistä muistuu niin montaa muutakin juttua mieleen, mutta kuten aina kirjoitan sen, mitä mieleen juuri sillä hetkellä pulpahtaa miettimättä sen koommin, millaiseksi itse teksti muotoutuu. Asiat siis hyppivät ja voivat muuttua ihan muuksi, ja se alkuperäinen ajatus kirjoittaa siirtyy myöhemmälle.