Viime päivät olen saanut makustella elämää, olen yrittänyt olla välittämättä lasten isästä. Silti viha kumpuaa tasaisin väliajoin esiin,koska isänsä ei oikeasti kykene välittämään lapsista.

Isän luona ei ole hoitoaineita, ei hygieniaan liittyviä asioita. Isä ei kykene yhteistyöhön kanssani, ja se harmittaa ennenkaikkea lapsia, jotka tästä kärsivät. Isä kiduttaa eläintä, joka hänellä on, kaksi lapsista on kertonut minulle nähneensä miten isä jopa potkii eläintä halutessaan sen tottelevan, ja minusta tuntuu pahalta. Ja mitään en voi asialle tehdä, eikö kukaan muu ole silminnäkijänä ollut noissa tilanteissa? Kun isä kykenee potkimaan eläintä, niin miten hän kohtelee lapsiaan ellei he taivu isänsä tahtoon?

Kaksi lapsista on päättämässä koulujaan, pukeutuminen on osa juhlaa mutta isänsä ei ole kiinnostunut lastensa suurista päivistä, sekin jää minun kontolle ja minulla on raha loppu. Olisi nyt isän vuoro ja paskanmarjat, hän ei tee lastensa eteen mitään. Ihmettelen suuresti, mihin hän rahansa käyttää, kun hän ei lapsiin sitä käytä, ei edes sitä määrää, minkä hän saa lapsilisinä ja elatusmaksuina. Kumpa lapset asuisivat virallisesti kanssani, heiltä ei puuttuisi mitään ja nämä tällaiset ongelmat poistuisivat kokonaan. Lapset saisivat kaiken tarpeellisen ilman kamalaa kädenvääntöä asioista.

Miten ihmeessä tällaiset asiat voidaan todentaa, ettei isä huolehdi hänelle kuuluvista velvollisuuksistaan suhteessa lapsiin?