Apua, katselin juurikin uuden kotimme pohjapiirrusta ja vau. Miten asiat voikin loksahtaa näin täydellisesti paikoilleen? En käsitä.

Eteisessä onkin ihan kunnon tuulikaappi varustettuna kaapistolla, jes. Tämän kokoisen perheen käyttöulkovaatteet ja kengät menevät juuri ja juuri siihen kaappiin ja minun ei tarvitse tuskailla enää kenkävuoren kanssa. Nykyinen tuulikaappi on vain yhden kengän levyinen, alle 50 cm omituinen ratkaisu.

Eteinenkin itsessään on valoisa, tilava ja kaapistoa on enemmän säilytykseen, omat kausivaatteeni saan vihdoinkin pois sieltä, minne ne eivät mielestäni kuulu. Samoin lasten harrastus,-pyöräilykypärät jne. tilaa vievät tamineet mahtuvat omille paikoilleen ja tähän kotiin hankittu sisustus ja lisäkaapistot mahtuvat aivan samoin tuohon uuteenkiin eteiseen. Olen enemmän kuin tyytyväinen. Ja eteinen on sen verran tilava, ettei tarvitse vuoronumeroja jaella mennäkseen pukeutumaan, useampi mahtuu nyt samaan aikaan eteiseen touhuamaan, sekin vähentää yhteenottojen määrää, joita ahdas eteinen ja varsinkin aamukiukut lapset ovat olleet varsin huono yhdistelmä.

Pohjapiirrustusta tutkaillessa huomaan, että periaatteessa huonelukumäärä pysyy kuin pysyykin samana, vain yhden seinän puuttuminen tekee asunnosta pienemmän huoneluvultaan ja itselläni on onneksi hyvin toimiva ratkaisu tuohonkin asiaan ja saamme järjestelyllä yhdestä huoneesta kaksi huonetta, molemmissa on myös omat ikkunansa. Ihan kuten toivoinkin.

Uusi kotimme näyttää paljon toimivammalta kaikin puolin. Luksuksena pitämäni kaksi wc:tä säilyy, kylppäri/kodinhoitotila on jotenkin toimivampi uudessa myös, pihalla on oma rauha. Pohjapiirrustus jo pelkästään kertoo, että elämänlaatumme ja käytännön elämä ei mene ainakaan huonompaan suuntaan, uskoisin että paranee vain, koska tuleva koti on toimivampi, oikeaan asumiseen suunniteltu ja kiinnitetty oikeisiin asioihin huomiota, ainakin lapsiperhettä ajatellen.

Keittiö on oma tilansa, kuten nytkin ja vieressä on oma ruokailutilansa, sekin siis hyvä. Ja mikä parasta, tulevassa kodissa ei ole mahdollisuutta tuojotella viihdelaitteistoa olohuoneen puolelle, kuten nyt ja joudun aina asiaan puuttumaan lasten kohdalla.

Makuuhuooneet ovat lähes samankokoisia kuin nykyiselläänkin, joten voin tarvittaessa ratkoa ongelmia samoin kuin tähänkin asti, mikäli siis tarvitsee tilaa jakaa useamman ihmisen kesken, mutta nyt näyttää kovin lupaavalta, jokainen tosiaan on saamassa sitä omaa tilaa ja aiempaa enemmän itseasiassa, vaikka koti onkin olevinaan pienempi. Mutta, monilla ratkaisuilla on merkitystä tehtäessä toimivaa asuntoa ja uudessa niitä on mietitty selvästi, paremmin kuin tässä, jossa virallisesti on neliöitä, mutta käyttökelvottomia ja tyyliin koti on suunniteltu ydinperheelle, siis muutamalle ihmiselle tämä onkin toimiva, muttei lapsilaumalle ollenkaan.

Ainoa miinus tulevassa kodissa on pintojen vanhanaikaisuus osassa huoneistoa, sekä keittiön jää,-pakastinlaite. Joudun ostamaan oman pakastimen sekä isomman jääkaapin. Sellainen yhden hengen jääkaappipakastinsysteemi ei valitettavasti toimi käytännössä. Olen niin ollut onnellinen tästä nykyisestä, että pahaa tekee vaihtaa kotia sen vuoksi.

Mutta, kaikenkaikkiaan olen nyt iloinen muuttaja. Talouden tasapaino säilyy ja saamme entistä toimivamman kodin.