Olenkohan jo oikeilla jäljillä kehoni kanssa? Ainakin olen hieman virkeämpi ja jaksavampi ollut jo pidempään. Mitään huippuenergioita ei tosiaankaan ole ollut, mutta kehollinen väsy ei ole lannistanut sänkyyn. Pienten päikkäreiden avulla jaksan jo melkoisen pitkälle iltaan.

Oliko väsyn syynä tosiaankin kotimaiset viljat? Ainakin paino on tippunut tasaiseen tahtiin kohti entisiä lukemia gluteenittoman ruokavalion aikana. Ja jokin ulkomainen vilja aiheuttaa myös oireita, valitettavasti se tuntuu ja näkyy nopeasti, kuten kotimaisetkin viljat. Vatsa turpoaa hetkessä palloksi ja seuraavaksi kärsinkin huussissa.

Sitä mukaa kun suolisto tosiaan paranee, imeytyy myös  ravintoaineet, jotka siis aiemmin vain kulkeneet läpi elimistön. Ilmeisesti vain rasva on imeytynyt ja se on myös nostanut painoa. Nyt olenkin vähentänyt rasvan saantia, samoin sokeri ja herkut on jääneet pois, jotka myös osaltaan ovat olleet lihomisen syynä. Ennen tosin sain syödä mitä vaan ja kuinka paljon tahansa ja se ei vaikuttanut painoon. Paino-ongelmat alkoivatkin todenteolla kokeillessani hormonaalista ehkäisyä ja muutamassa kuukaudessa sain kerrytettyä melkoisen ylipainon itselleni. Luulen, että kehoni meni jollainlailla täysin sekaisin niistä hormoneista silloin ja on mennyt useampi vuosi ja edelleen huomaan ongelmia, jotka saattavat johtua epätasapainosta myös hormonien suhteen.

Tällä viikolla huomasin, että vihdoinkin keho on alkanut toimimaan normaalisti, siis minulle luonnollisella tavalla. Esimerkiksi juustoja olen saanut syödä mielinmäärin sen vaikuttamatta mihinkään ja  nyt kun keho normalisoituu, en voi enää syödä pahemmin juustoja rasvojen puskiessa ihosta läpi.

Keväällä pohdin myös vakavasti kehon hiivasyndroomaa ja sitä, voisiko suolistovaivat olla sen syytä? Ruokavaliolla sekin pidetään kurissa, välttämällä kaikenlaista suuhunpantavaa. Tätäkin silmällä pitäen ruokavalioni on muuttunut kovin yksinkertaiseksi, vaan ei yksipuoliseksi.

Joka tapauksessa oloni on huomattavan paljon parempi ja kun olen saanut sisuksia kuntoon, olenkin alkanut paikkailemaan purkeista elimistön hiven,-ja kivennäisaineita kuntoon. Uskoisin, että erilaiset puutokset elimistössä ovat osa väsyä ja jaksamattomuutta myös. Kyllähän kaikenlaiset varannot ehtyvät, jos suunta on pelkästään ulos ja mikään ei ole kehoon imeytynyt. Magnesium, sinkki ja nyt uutena kromi ovat purkista, samoin c-vitamiinia silloin tällöin. D-vitamiinin aloitan hieman myöhemmin syksyllä.

Nivelvaivoihin olen kokeillut msm-jauhetta ja ainakin omalla kohdalla se on tehonnut, kaikenlaiset naksumiset nivelissä on jääneet pois ja liikkuminen on vetreytynyt huomattavasti. Suosittelen kokeilemaan.

Löysin vanhoista papereista borrelioositestin, jossa oli pistemäärät 6/10, en vain muista itse, onko minussa koskaan ollut punkkia, kai sellaisen muistaisi?  syitä oireilleni on tutkittiin joskus, kunnes kieltäydyin enemmistä tutkimuksista. En halunnut diagnoosia, jota lääkäri sitten minulle ehdotti eli ms-tautia. Se olisi varmistunut selkäydinpunktiolla ilmeisesti ja kieltäydyin siitä. Päätin, että haluan olla terve ja ottaa vastuun itse itsestäni.

Tuolloin aloin selvittelemään ruokien lisä,-ja säilöntäaineiden vaikutuksia kehoon ja suosittelen samaa muillekin. Esimerkiksi päänsärkyä aiheuttavat keinotekoiset makeutusaineet, jotka valitettavasti kertyvät mm. aivoihin tehden tuhojaan ja näin ollen saattaa olla syynä neurologisiin oireisiin, joita mm. ms-taudissa on ja joita itsellänikin oli. Erityisesti vapina käsissä ja jaloissa.

Myöskin erilaiset myrkyt, joita kehoomme lisäämme tavalla tai toisella on yhtenä osasyynä erikoisiin sairauksiin, syövästä puhumattakaan. Olen itse tullut siihen tulokseen aikoinaan, että syöpä on hapettomissa elimistön syvyyksissä kasvava sieni, joka käyttää ravinnokseen mm. sokeria sekä tietysti hiilihydaattia, jota sokeri siis on 100%.

Kuka oikeasti miettii sitä, millaiset myrkkyjäämät kehoomme syömme kaikenlaisten torjunta-aineiden jäämien muodossa, entäpä keinotekoiset ja kemialliset lannoite,- ja maanparannusaineet tahi eläimille syötetyt hormonit ja muut lääkkeet saati vesijohtoveden mukana saadut kemalliset yhdisteet.

Syömme siis itsemme ennenaikaiseen hautaan ja syömällä voimme aiheuttaa paljon hallaa kehollemme. Moni elimistölle vieras aine varastoituu kehoon lähtemättä sieltä enää välttämättä koskaan pois. Luonnollisuus kaikessa on keholle mieleen ja ei ainakaan tee pahaa.

Kansantautina tunnettu verenpainetauti on ruokasuolan aikaansaannosta. Itselläni oli nuoresta asti korkeat verenpaineet. Ei ole enää ollut vuosiin, päinvastoin melkein liian matalat ja miksi? Vaihdoin teollisen pöytäruokasuolan luonnolliseen merisuolaan, jota saa hölvätä ruokiin hyvällä omalla tunnolla.

Syömme myös ihan liikaa lihaa. Luonnollisempaa olisikin syödä vähän ja monipuolisesti. Mielestäni viisi tukevaa palaa on liikaa. Määrät, joita lautasella on, on liian suuria kerralla syötäviksi. Mutta, pelkäämme kuolla nälkään, ihminen on eläin siinä missä muutkin ja syö aina kun on mahdollista. Vähempikin riittää.

Mutta, hyvä olo itsellä ei ainakaan tule syödessä. Mitä vähemmän, sen parempi olo. Mitä tuoreempaa, vielä parempi. Mutta, ihan sama mitä suuhumme laitamme, jos emme mieti myös, mitä ihollemme teemme. Kemiallinen kuorma kasvaa huomattavasti ihoon imeytyvien yhdisteiden muodossa. Ja kaiken päälle hengitämme erilaisia myrkkyjä myös sisätiloissa. Pesuaineet sekä uudet rakennusmateriaalit ja huonekalut haihduttavat ilmaan paljon oireita aiheuttavia yhdisteitä.

Alumiinia ja fluoria saamme elimistöömme liikaa päivittäin, on arveltu myös erilaisten aivotoimintojen häiriöiden ja rappeumien johtuvan liiasta alumiinista, joka valitettavasti kertyy esimerkiksi aivoihin tuhoten ja vieden tilaa.

Ihminen on jokseenkin paljon kyllästänyt itseään aineilla, luonnottomilla yhdisteillä myrkyttänyt itseään, usein  tietämättään. Näinköhän ihminen, joka sisältää paljon kuollessaan esimerkiksi säilöntäaineita, maatuu normaalisti? Vai käykö sama ilmiö, joka on ollut nähtävissä vaikkapa eineksissä, jotka ovat säilyneet vuosikymmeniä muuttumattomina.

IMG_7989.jpg